(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kozí rohy
Potřebné ingredience
Nejprve si uvařím nálev: 3/4 l vody, 1/4 l octa, 2,5 dkg soli a 8 dkg cukru.
Pak si připravím sklenice. Do každé (požívám ty menší, já jim říkám třetinkové) na dno dám: půlku bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 1/3 lžičky hořčičného semene, 1- 2 lžíce oleje.
Postup přípravy
Kozí rohy odstopkuji, rozříznu a vyndám vnitřek - to je celý jádřinec.Podle velikosti lusku je ještě buď přeůlim nebo jak kdo chce. Pak je dám do vroucí osolené vody - ale jen tak na minutku, spařit. Tím je zbaví té přílišné pálivosti, ale zůstanou příjemně ostré. Po vychladnutí je narovnám do sklenic a zaliji lákem. Steriluji tak 5 min na 80 stupňů. Jsou opravdu výborné, nejsou ani moc pálivé, ani rozvařené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aknalb6677
(upraveno)
30. 8. 2013, 14:03
snecka
(upraveno)
28. 9. 2009, 21:50
hm, proč jste to nenapsala dríve???!!!! ja mam asi 5 sklenicek kozích rohu, a nikdo nema odvahu je sníst, páč, tak pálí, že se nehodí strčit do huby , tak na ne budu koukat....